Syarikat SEO dan Fungsinya
Apakah yang dimaksudkan dengan Syarikat SEO? Pada masa ini, anda mungkin telah mendengar tentang manfaat SEO dan mengapa setiap perniagaan perlu SEO. Tetapi anda mungkin masih tertanya-tanya bagaimana perniagaan anda boleh mendapat manfaat daripada SEO jika anda tidak mempunyai kakitnagan SEO profesional. SEO boleh menjadi rumit sedikit, terutamanya jika anda baru berjinak dalam pemasaran digital. Jika anda mencari perkhidmatan SEO atas talian, anda mungkin mencari beberapa syarikat SEO yang berbeza. Walaupun mereka bercakap mengenai perkhidmatan mereka di laman web mereka, ia mungkin masih sukar untuk mentafsirkan apa sebenarnya sebuah syarikat SEO, terutamanya apabila mereka menggunakan perkataan dan bahasa yang anda tidak begitu faham. Artikel ini akan menjawab dua persoalan biasa yang sering ditanya – Apa itu syarikat SEO? Dan apakah perkhidmatan SEO?
Jadi, apa itu syarikat SEO? Syarikat SEO menawarkan perkhidmatan ‘search engine optimization’ kepada perniagaan untuk membantu mereka meningkatkan kredibiliti mereka atas talian. Search engine optimization atau lebih mudah dipanggil SEO adalah proses membuat perubahan reka bentuk laman web dan kandungan untuk membuat laman web itu kelihatan lebih menarik kepada enjin carian. Pengoptimuman laman web adalah untuk enjin carian seperti Google, yang menunjukkan sesebuah laman web itu lebih cenderung untuk berada pada kedudukan atas di halaman pertama keputusan enjin carian untuk kata kunci dan frasa yang berkaitan dengan perniagaan anda atau menawarkan produk / perkhidmatan.
3 Strategi Digital Marketing Untuk Jualan Online - Syarikat SEO dan Fungsinya
Sebuah agensi SEO menggaji pakar-pakar dalam pelbagai bidang pengoptimuman enjin carian. Para profesional SEO menyediakan pelbagai perkhidmatan, termasuk mengaudit laman web, membangunkan strategi SEO yang bersesuaian, dan melaksanakan taktik yang akan membantu perniagaan anda mencapai matlamatnya. Syarikat-syarikat SEO terbaik akan melayan laman web anda seolah-olah ia adalah kepunyaan mereka sendiri. Ini bermakna mereka akan membuat keputusan mengenai SEO laman web anda dalam usaha untuk memaksimumkan pulangan ke atas pelaburan dan membantu perniagaan anda memenuhi matlamat keseluruhan. Syarikat itu juga akan melihat laman web anda dari setiap sudut untuk memastikan bahawa anda akan mendapat pulangan atas perkhidmatan SEO.
Persoalan seterusnya, apakah perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat SEO? Sekarang anda tahu apa itu syarikat SEO dan bagaimana ia boleh memberi manfaat kepada perniagaan anda, mari kita lihat tentang apa perkhidmatan yang syarikat-syarikat ini tawarkan. Banyak perkhidmatan berbeza yang ditawarkan oleh sesebuah syarikat SEO kepada perniagaan anda.
1. Penilaian Perniagaan & Analisis Laman Web
Banyak syarikat SEO akan bermula dengan menilai laman web dan SEO nya. Ini termasuk melihat kedua-dua seni bina laman web dan kandungan untuk menilai faktor-faktor seperti kod laman web dan kepadatan kata kunci itu. Ini adalah cara yang terbaik untuk menentukan apa kekuatan dan kelemahan semasa anda sebelum membangunkan dan melaksanakan strategi SEO baru.
Selain menganalisis laman web anda, syarikat SEO juga akan melihat pada perniagaan dan industri anda. Mereka akan mendapat tahu sasaran pengguna anda dan matlamat perniagaan anda secara keseluruhan sebelum membuat pelan SEO. Dengan mengenali perniagaan dan sasaran pengguna anda, syarikat SEO boleh membuat keputusan lebih baik serta memikirkan taktik untuk digunakan bagi memperbaiki laman web anda SEO.
2. Menyediakan Strategi dan Matlamat SEO
Apabila syarikat SEO telah melengkapkan analisis mengenai laman web, penilaian industri dan pasaran sasaran anda, mereka boleh mula bekerja untuk membantu anda membuat pelan SEO masa akan datang. Menyediakan strategi dan matlamat untuk kempen SEO anda akan bergantung kepada jenis perniagaan anda dan matlamat perniagaan anda secara keseluruhan.
Syarikat SEO yang paling berpengalaman akan mengambil apa yang mereka telah belajar dari audit laman web anda dan analisis industri dan kemudian bekerja untuk membangunkan satu pelan khas untuk laman web anda. Sebahagian daripada strategi ini termasuk mengenalpasti kata kunci dan frasa yang tetap untuk pengguna sasaran anda. Pelan ini juga akan merangkumi strategi dan taktik yang boleh membantu meningkatkan kedudukan yang lebih tinggi daripada pesaing anda pada enjin carian yang berbeza.
Satu lagi perkara penting untuk diperhatikan adalah sebuah syarikat SEO yang baik harus menjelaskan audit SEO yang jelas dan nyata. Memandangkan tidak semua pemilik perniagaan berpengetahuan dari segi pemasaran digital, ia akan menjadi benar-benar berguna untuk mempunyai sebuah syarikat SEO yang boleh menunjukkan sisi yang lebih jelas untuk anda.
3. Penyediaan Alatan SEO
Terdapat beberapa alat yang berbeza dan sistem yang terlibat dalam melaksanakan strategi SEO yang disesuaikan. Sebelum anda mula melaksanakan kempen anda, syarikat SEO anda akan menentukan alat, dashboard, dan sistem lain seperti program analisis yang anda perlukan untuk melaksanakan dan memantau kempen SEO anda.
Mempunyai alat ini di sebelum anda membuat perubahan kepada laman web anda akan membantu memastikan perniagaan anda dapat digambarkan dalam setiap langkah kempen anda. Sebuah syarikat SEO yang berpengalaman akan dapat mencadangkan peralatan yang betul untuk strategi SEO anda dan menggunakannya secara berkesan untuk memastikan kempen SEO anda berjaya.
4. Mengoptimumkan Laman Web
Setelah mendapatkan alatan dan platform SEO, syarikat SEO boleh mula melaksanakan strategi pengoptimuman mengikut kesusaian. Perkhidmatan SEO ini biasanya bermula dengan ‘on-page optimization’. Ini termasuk membersihkan beberapa kod pada bahagian belakang laman web anda dan memastikan laman web anda mesra mudah alih dan mudah untuk dikendalikan. Ini juga termasuk menyusun senarai kata kunci sasaran untuk anda gunakan semasa membuat kandungan untuk laman web ini.
Fasa ‘search engine optimization’ ini juga termasuk ‘off-page optimization’. Anda mungkin tidak mempunyai kawalan langsung ke atas faktor-faktor ‘off-page’ seperti meningkatkan kuasa atau membina pautan. Walaubagaimanapun, syarikat SEO anda akan memberikan beberapa cadangan untuk meningkatkan ‘off-page’ taktikal dan mungkin menyampaikan pelan terperinci untuk anda mula meningkatkan kuasa laman web anda.
5. SEO Berterusan
Pengoptimuman enjin carian adalah satu proses yang berterusan. Google sentiasa menilai semula algoritma mereka untuk membuat enjin carian berguna untuk penggunanya. Dengan setiap kemas kini Google, perniagaan perlu menilai semula strategi SEO mereka dan membuat kedua-dua perubahan kecil dan besar untuk laman web mereka untuk kekal mematuhi dan mengekalkan kedudukan SEO. Sesebuah syarikat SEO boleh menguruskan perkhidmatan SEO berterusan untuk membantu memastikan bahawa laman web anda tetap berada pada halaman di enjin carian.
Perkhidmatan pengoptimuman enjin carian berterusan boleh termasuk penyelidikan lanjut kata kunci, perkhidmatan blog, kempen membina pautan, dan lain-lain taktik pengoptimuman dalam halaman. Syarikat-syarikat SEO yang paling berpengalaman akan kekal untuk mengikuti perubahan terkini dalam pengoptimuman enjin carian, yang membolehkan mereka untuk mengemas kini strategi untuk anda memastikan kejayaan jangka masa panjang untuk laman web syarikat.